Євген Уткін, Тетяна Попова та Елліна Шнурко-Табакова про відкриття Координаційного центру інформаційно-комунікаційних технологій warroom.today

Київ, 25 березня 2014 року – Євген Уткін заявив, що тиждень тому було анонсовано відкриття Координаційного центру інформаційно-комунікаційних технологій http://warroom.today/. За словами пана Уткіна, центр працює у двох напрямках: для «пожежних» цілей, щоб вибудувати горизонтальні зв’язки між тими, хто потребує допомоги, і тими, хто може її надати; і для короткострокових на 2-3 місяці, щоб використовувати енергію Майдану для перезавантаження відносин між бізнесом і державою.

Пан Уткін заявив, що галузь інформаційно-комунікаційних технологій є найбільш конкурентною, а люди, задіяні в ній, володіють потужним інтелектуальним капіталом, який потрібно використовувати зараз для побудови нової України.

Коментуючи відкриття центру, Тетяна Попова, голова правління Інтернет асоціації України, повідомила, що сьогодні (25 березня) на засіданні правління було прийнято рішення виділити Міністерству оборони 100 000 грн на придбання необхідних товарно-матеріальних цінностей. «Ми хочемо створити фундацію, яка працюватиме над тим, щоб допомогти державі провести реформи протягом наступного року чи двох».

Елліна Шнурко-Табакова, видавець, блогер, громадський активіст також підкреслила, що Майдан став величезною подією з потужною енергетикою. «Але оскільки територіально Майдан був невеликим, а зараз є і Крим, і південно-східний фронт, ми вирішили, що роботу потрібно проводити максимально ефективно», – заявила пані Шнурко. Уже зараз функціонує сайт http://warroom.today/ , який допомагає, за словами засновників центру, автоматизувати процес роботи. «Дуже важливо також підтримувати експертний рівень. З нами працюють близько 1000 компаній, які надають контакти, а також кілька робочих груп експертів, які за допомогою мозкових штурмів пропонують неординарні рішення, – каже пані Шнурко. – Третя умова нашої роботи –  перезавантаження. Інформаційні технології допомагають забезпечити прозорість багатьох процесів і механізмів, які не просто перезавантажать систему, але й не дозволять їй повернутися на колишній рівень. За два роки Україну можна зробити абсолютно іншою країною».

Євген Уткін – український і російський підприємець, засновник і президент hi-tech холдингу KM Core. Піонер-підприємець у галузі високих технологій в Україні та Росії, «будівельник мостів обміну знаннями» між Сходом і Заходом. Меценат.

Єлліна Шнурко-Табакова – підприємець, громадський діяч і блогер. Видавець більше десятка журналів і газет в області інформаційних технологій, телекомунікацій, промисловості, ландшафтного дизайну та архітектури, фахівець із міжнародного видавництва і журналістики.

Тетяна Попова, голова правління Інтернет асоціації України.