Андрій Лисенко: 3 українських військових отримали поранення за минулу добу

WATCH IN ENGLISH

Київ, 23 грудня 2014 року – У зоні АТО триває режим тиші. Бойовики здійснюють хаотичні та невдалі спроби спровокувати сили АТО. За минулу добу 3 українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає. Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник АТО полковник Андрій Лисенко.

map_2312

Українські прикордонники мужньо несуть службу на українсько-російському кордоні та лінії розмежування, припиняючи будь-які спроби провокацій з боку бойовиків. «Учора  прикордонники знову зафіксували 3 факти ведення повітряної розвідки з використанням безпілотників: поблизу населених пунктів  Бердянське, Сартана (Донецька область) та Трьохізбенка (Луганська область)», – пояснив полковник Лисенко.

У рамках завдань Президента України посилено боротьбу з контрабандою, яку зловмисники намагаються провезти з окупованих територій. У районі населеного пункту Бугас (Донецька область) прикордонний наряд затримав дві вантажівки із 2 645 ящиками цигарок, що переміщувалися без належних документів. «Вартість вилученого товару, за попередньою оцінкою, складає 11 млн. 400 тис. грн. Також неподалік Артемівська прикордонники вилучили ще 108 ящиків контрабандних цигарок», додав Андрій Лисенко.

Українські спецслужби продовжують затримувати диверсантів та агентів бойовиків. Протягом доби контррозвідка СБУ затримала 8 диверсантів та посібників терористів.

На окупованих територіях тривають сутички між бойовиками. У Ясинуватій Донецької області знову зафіксовано факти збройних сутичок між бойовиками батальйонів “Оплот” та “Восток“ через взаємні спроби перерозподілити сфери впливу на підконтрольній території.

Сьогодні о 02:30 на залізничному перегоні Маріуполь – Сартана Донецької залізниці (61 км) на залізничному мосту через річку Кальміус внаслідок спрацювання вибухового пристрою, закладеного терористами, стався вибух. Міст та колії пошкоджено. Постраждалих немає, проте рух поїздів тимчасово припинено.