Речник АТО: За ніч проросійські бойовики 19 разів обстріляли українські позиції

WATCH IN ENGLISH

Київ, 6 лютого 2015 року – У зоні проведення антитерористичної операції, ніч з 5 на 6 лютого пройшла напружено. «Загалом зафіксовано 19 обстрілів українських позицій. У той же час бойовики активізували свої злочинні зусилля на Луганському напрямку», – повідомив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник штабу АТО Анатолій Стельмах.  Протягом ночі противник вів вогонь з артилерії, мінометів та танків. «Двічі були обстріляні  Станиця Луганська, Новотошківське, Трьохізбенка. Також під удар потрапило Щастя», – додав речник АТО.
На Донецькому напрямку бойовикидвічі вели вогонь по Новоласпі та Петрівському. Зменшилась інтенсивність обстрілів на Дебальцівс ькому напрямку, який протягом останніх днів був найгарячішою точкою на сході України. «Проте і цієї ночі ворог тричі обстріляв місто з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» та мінометів. Крім цього під мінометним вогнем було селище Гірське», – зазначив Анатолій Стельмах. На Маріупольському напрямку противник обстрілював Ломакіно та Павлополь.
За уточненими даними розвідки, з 4 по 5 лютого силами АТО було знищено 60 терористів, 4 танки, 2 самохідні артилерійські установки. У районі населеного пункту Брянка українські війська підірвали 7 складів з боєприпасами незаконних збройних формувань. «Щоб зупинити ворога військовослужбовці Збройних сил України, відкривали прицільний вогонь у відповідь наносячи втрати противнику», – підкреслив речник штабу АТО.
Вчора у другій половині дня засобами ППО виявили ворожу ціль – безпілотний літальний апарат, який здійснював розвідку місцевості над Оленівкою, Олександрополем, Тарасівкою та Березівкою. Зенітно-ракетними підрозділами ворожий безпілотник був збитий. «Протягом доби наші військові жодних позицій не залишали, що вчергове підтверджує неправдивість російських ЗМІ та провокаторів, стосовно оточення наших сил та захоплення бойовиками населених пунктів», – наголосив Анатолій Стельмах.