Речник АТО: Сили АТО збили черговий безпілотник противника

WATCH IN ENGLISH

Київ, 13 лютого 2015 року – У зоні проведення антитерористичної операції ніч з 12 на 13 лютого була не спокійною. Як повідомив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник штабу АТО Анатолій Стельмах російсько-терористичні війська з попередньою інтенсивністю обстрілювали позиції сил АТО. «25 разів з РСЗВ «Град», та артилерії бойовики вели вогонь по Дебальцево та навколишнім селам. Близько 8 години вечора по західним околицям міста противник наніс вогневий удар з використанням реактивних систем залпового вогню «Ураган», – пояснив Анатолій Стельмах.

На Луганському напрямку свій вогонь бойовики зосередили на селищах Щастя, Тошківка, Кримське, Станиця Луганська. На Донецькому напрямку, з «Градів» обстріляли Водяне. Загалом за ніч російсько-терористичні війська понад 40 разів вели вогонь по позиціях сил АТО та мирним населеним пунктам. «Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь», – додав речник АТО.

Суттєво збільшилася кількість польотів безпілотних літальних апаратів бойовиків. За добу зафіксовано 22 безпілотника над українськими позиціями. Найчастіше ворог вів повітряну розвідку на Луганському та Маріупольському напрямках. «Засобами ППО Збройних сил України такі літальні апарати виявляються і знищуються. Учора, близько 12 години дня, у районі селища Моспине був збитий черговий безпілотник противника», – зазначив підполковник Стельмах.