Андрій Лисенко: Українські бійці знищили російський танк Т-72 з екіпажем

WATCH IN ENGLISH

Київ, 13 лютого 2015 року – Найбільш напруженою залишається обстановка навколо Дебальцевого. У цьому секторі оборони бойовики неодноразово штурмували опорні пункти та базові табори сил АТО в районі селища Луганське, села Кам’янка, селища Чорнухине та самого Дебальцевого. Атаки супроводжувались обстрілами з артилерії, мінометів, реактивних установок, стрілецької зброї. Усі атаки бойовиків були відбиті. Незаконні збройні формування понесли втрати та відступили. «За інформацією Оперативного командування «Північ» на Луганщині в районі населеного пункту Обозне наші бійці знищили російський танк Т-72 з екіпажем, а в районі Станиці Луганської – 2 КамАЗи бойовиків», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник АТО полковник Андрій Лисенко.

У районі аеропорту Донецька бойовики намагаються витіснити українські підрозділи з Авдіївки та Мар’їнки, а також з села Піски, на Маріупольському напрямку – взяти під свій контроль Широкине та Чермалик. «За минулу добу загинуло 11 українських військовослужбовців, ще 40 отримали поранення», – зазначив речник АТО.

Російсько-терористичні війська активно продовжують вести повітряну розвідку з використанням БПЛА. Загалом зафіксовано рекордну кількість прольотів безпілотників – 22. Працівники прикордонних підрозділів «Станиця Луганська», «Красна Талівка» та «Мілове» зафіксували проліт 10 безпілотників, які порушили повітряний простір України та незаконно перетнули державний кордон. Ще 6 БПЛА українські військовослужбовці зафіксували поблизу населених пунктів Краматорськ, Артемівськ та Мілове. Вчора близько 12 години дня бійці протиповітряної оборони Повітряних сил України збили ворожий БПЛА типу «Орлан-10». «Безпілотник здійснював повітряну розвідку та корегування вогню артилерії та реактивних систем залпового вогню ворога по позиціях сил АТО та мирних мешканцях міста Краматорська та його околиць. Це вже шостий безпілотник терористів, який було збито захисниками нашого неба», – пояснив Андрій Лисенко.