Речник АТО: Кількість обстрілів бойовиками позицій сил АТО зменшилась

WATCH IN ENGLISH

Київ, 17 лютого 2015 року – У зоні проведення антитерористичної операції в ніч, з 16 на 17 лютого, спостерігалось незначне зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. У той же час, російсько-терористичні війська зосередилися на Дебальцівському напрямку. «Під вогонь артилерії та мінометів потрапили Попасна, Санжарівка, Чернухіно. Тричі противник завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по самому Дебальцевому», – повідомив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

На Луганському напрямку за ніч бойовики двічі обстріляли Новтошківське з «Градів» і один раз селище Золоте з мінометів. На Донецькому напрямку бандформування вели мінометний вогонь по Опитному та поблизу Донецького аеропорту. На Маріупольському напрямку бандити обстріляли Широкіно. «Протягом ночі противник 15 разів вів вогонь по українських позиціях», – додав речник штабу АТО.

За добу російсько-терористичні війська 21 раз обстріляли сили АТО з «Градів», 5 разів з артилерії, 19 – з мінометів і гранатометів.

Коментуючи питання про контроль за селищем Логвінове та трасою Артемівськ-Дебальцево, Анатолій Стельмах зазначив, що вони знаходяться під контролем українських військових. «Село Логвінове знаходиться у сфері вогневого ураження української артилерії. Протягом декількох днів там йшли запеклі бої. Проте зараз на околиці села знаходяться наші блок-пости. Тобто, село фактично знаходиться у зоні нашого контролю. Траса Артемівськ-Дебальцеве повністю контролюється українськими військовими», – повідомив речник штабу АТО.