Джон Віттінгдейл, член Парламенту Великої Британії: Ми отримали докази фінансування сепаратистів російськими банками

Київ, 16 квітня 2014 року – Член Парламенту Великої Британії Джон Віттінгдейл на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив: «Разом із моїми колегами з Консервативної та Лейбористської партій парламенту Великої Британії ми перебували 3 дні в Україні, щоб оцінити положення на власні очі. Мета нашого візиту – обговорити з провідними українськими політиками поточну ситуацію і зрозуміти, яким чином ми можемо допомогти. Після повернення ми представимо нашому уряду докази того, що Україна потребує допомоги, і обґрунтуємо чому».

«Анексія Криму є абсолютно неприйнятною. Ми підтримуємо жорсткі санкції проти Росії, щоб продемонструвати, що ми не можемо терпіти подібні дії. Ми наполягатимемо на впровадженні більш серйозних санкцій проти РФ», – додав Віттінгдейл.

«Санкції ефективні в двох випадках. По-перше, коли обмеження працюють на міжнародному рівні, саме тому ініціювати санкції мають всі країни ЄС, і на цьому ми наполягатимемо. По-друге, ми повинні впроваджувати санкції не тільки проти окремих особистостей, але також проти діяльності фінансових інституцій. В Україні ми отримали докази того, що певні російські банки напряму фінансують сепаратистів і окупантів», – сказав член Британського парламенту.

Віттінгдейл також зауважив, що є підстави для надання допомоги українській армії у формі засобів зв’язку, військової форми та медикаментів.

Фото: dyvys.in

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]