Олег Дерев’янко: завдання №1 на сьогодні – збереження цілісності України

Київ, 24 квітня 2014 року – Збереження територіальної цілісності та зміна системи управління – це два ключових завдання, які стоять перед українцями на сьогодні. Про це під час брифінгу заявив Олег Дерев’янко, кандидат в мери Києва, культурний та громадський діяч, член Координаційної ради Асоціації «Аспен – Україна».

За словами пана Дерев’янко, зміна системи влади є запорукою вирішення проблем міста. Кияни повинні усвідомити важливість майбутніх виборів, адже поки що – це єдиний механізм розв’язання кризи та приходу нових людей до влади.

Олег Дерев’янко переконаний, що навіть попри те, що цей період є антикризовим (адже наступні вибори відбудуться через 1,5 роки), за цей час можна досягнути суттєвого прориву: «забезпечити вплив громадян шляхом надання повноважень громадам, які зараз мають лише дорадчі функції, та запровадження електронної демократії». Крім того, О.Дерев’янко переконаний в тому, що прийняття нового закону про Київ є необхідністю. Тож обов’язком киян є проголосувати саме за тих кандидатів, які зможуть потім реалізовувати ці зміни.

На питання, чи є щось принципово нове у його програмі, О.Дерев’янко сказав, що буде ініціювати розширення публічного простору в центрі міста. Так, на його думку, необхідно винести на Лівий берег частину адміністративних органів.

На думку пана Дерев’янка, головна проблема полягає в тому, що на сьогоднішній день ми маємо багато програм та ідей щодо розвитку Києва, проте мало хто може запропонувати чіткі механізми їх реалізації. О.Дерев’янко вважає, що головна проблема в тому, що «політики реалізовують свої програми не фахово. Нема управління проектами та командами». У своїй передвиборчій програмі О.Дерев’янко робить акцент не на тому «що реалізовувати», а «як це робити». Завдання мера полягає в тому, аби забезпечити механізми впливу киян на управління містом.

Коментуючи питання, якими будуть перші кроки команди, пан Дерев’янко чітко окреслив план:
1) Провести консультації з лідерами думок щодо найбільш актуальних проблем Києва;
2) Аналіз наявних програм розвитку Києва;
3) Винести на обговорення найкращі пропозиції;
4) Формування на конкурсній основі команди.

Повний варіант передвиборчої програми буду незабаром надрукований та опублікований на сайті. Завершуючи свій виступ, Олег Дерев’янко заявив, що готовий до будь-яких публічних дебатів. Адже, за його словами, саме завдяки відкритості кандидатів кияни зможуть обрати справді гідного мера.

Олег Дерев’янко – культурний та громадський діяч, фахівець з антикризового менеджменту та стратегії розвитку успішного бізнесу, кандидат економічних наук. Член Координаційної ради Асоціації «Аспен – Україна». Очолює Опікунську раду молодіжної просвітницької ініціативи 3С – Спільнота Свідомого Спілкування. Член оргкомітету Київського міжнародного фортепіанного фестивалю «Каштановий Рояль». Співорганізатор «Евромайдан Університету». Автор ідеї та співорганізатор Всеукраїнської просвітницької ініціативи «МИ – ЄВРОПА».

Photo: dyvys.in

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]