Речник штабу АТО: З 18 години до опівночі було зафіксовано 20 випадків порушень бандформуваннями режиму припинення вогню

WATCH IN ENGLISH

Київ, 7 квітня 2015 року – 6 квітня, з 18 години вечора до опівночі, ситуація у зоні АТО залишалася неспокійною. За цей час зафіксовано 20 випадків порушень бандформуваннями режиму припинення вогню. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник штабу АТО, підполковник Сергій Даниленко.

Здебільшого в ході збройних провокацій бойовики використовували стрілецьку зброю. Однак, злочинці провели 6 мінометних обстрілів позицій наших військових. “Найбільша активність ворога зафіксована в Донецькій області. З 18.05 до 18.12 з самохідного міномету “Нона” обстрілу зазнали українські позиції поблизу населеного пункту Гранітне. З 18.35 до 19.50, ворог обстріляв зі ствольної артилерії калібру 122-мм та 82-мм мінометів українські позиції в районі міста Авдіївка. Крім того, з 19.36 до 19.40 під мінометний обстріл потрапили українські позиції в районі населеного пункту Опитне”, – додав полковник Даниленко.

За словами речника АТО, з 20.35 до 20.40 злочинці обстріляли з мінометів, бойової машини піхоти та стрілецької зброї опорний пункт наших військ південніше міста Сокольники. В районі Маріуполя, поблизу населеного пункту Широкине, ворог двічі застосував по українських позиціях 120-мм міномети. При цьому, населені пункти обстрілу не зазнали. “Біля 20 години у Луганській області зафіксовано проліт двох безпілотних літальних апаратів – над Трьохізбенкою в напрямку населеного пункту Весела Гора і над Старобільськом в напрямку населеного пункту Новоайдар”, – розповів підполковник Даниленко.

Під час прес-конференції речник штабу АТО наголосив, що українські підрозділи на провокації ворога не піддаються і вогонь відкривають лише у відповідь, коли є пряма загроза життю військовослужбовців. Крім того, вздовж усієї лінії розмежування українські військові укріплюють оборону.