Володимир Фльонц: «Наша мета – допомогти зробити президентські та мерські вибори максимально прозорими»

Київ, 15 травня 2014 року. В Україні вперше буде опубліковано базу копій первинних протоколів. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі заявив Володимир Фльонц, керівник громадської ініціативи «Електронні вибори» та головний розробник програмного забезпечення системи.

За словами пана Фльонца, головна мета розробки цієї системи – забезпечити прозорість виборчого процесу під час голосування на виборах президента та мера Києва. Після відпрацювання цієї технології під час цих виборів, вона, можливо, буде застосуватись і на наступних.

Ефективність цієї системи залежить від того, наскільки активно із розробниками цієї програми будуть співпрацювати члени дільниці, спостерігачі та журналісти. Для реалізації цієї системи потрібно зібрати якомога більше фотокопій бюлетенів із цифровим підписом та надіслати їх на адресу розробників. Далі волонтери перевірять правильність заповненої форми, і після цього бюлетені будуть підраховані. Очікується, що таким чином попередні результати будуть оприлюднені раніше, ніж ЦВК.

Коментуючи питання про співпрацю із кандидатами, Володимир Фльонц заявив, що на сьогодні є попередні домовленості із декількома кандидатами, а також із Комітетом виборців України. Щодо гарантії отримання фотокопій протоколів, то, за словами пана Фльонца, все буде залежати від активності та готовності штабів надавати інформацію.

Володимир Фльонц – керівник громадської ініціативи «Електронні вибори»  та головний розробник програмного забезпечення.