Олів’є Видрін: «Ми повинні не допустити розв’язання імперіалістичної війни в центрі Європи»

Київ, 22 травня 2014 року – Олів’є Видрін, Доповідач Європейської комісії, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі зачитав частину листа до журналу La Tribune про те, як громадянське суспільство може допомогти вирішити кризу в Україні.

Зокрема він зазначив: «Серед тих, хто був на Майдані в січні і лютому – десятки жертв беззаконного режиму. Загиблих і зараз стає усе більше. Для вчинення правосуддя має працювати юстиція. Водночас, труба припинити мову ненависті та помсти серед людей з різних регіонів».

Пан Видрін повідомив, що ініціює круглий стіл у Києві, до якого мають входити представники громадянського суспільства, зокрема, Федерація роботодавців, профспілки: «Необхідно залучити профспілки шахтарів, оскільки вони є ключовими для Донбасу».

За словами доповідача, такі круглі столи в подальшому мають бути проведені і в інших регіонах. В обговоренні також мають брати участь відомі люди – письменники, співаки: «ЄС може і має зробити все для сприяння діалогу і досягнення мирного врегулювання в Україні. Ми повинні не допустити розв’язання імперіалістичної війни в центрі Європи», – наголосив Видрін.

Олів’є Видрін, Доповідач Європейської комісії, Радник по Україні Анрі Малоса, Президента Європейського Економічного та соціального Комітету, Президент бізнес-школи Континентального Університету при Педагогічному університетові ім. Драгоманова.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio