Валерій Чечелашвілі: У жодної людини тепер не може бути сумнівів щодо легітимності нового Президента України

Президентські вибори в Україні були організовані та проведені у відповідності до міжнародних стандартів. Таку заяву озвучила Група спостерігачів ГУАМ під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Група спостерігачів Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ стежила за перебігом президентських виборів на 52 виборчих дільницях в Подільському та Дніпровському районах Києва, на 7 виборчих дільницях в м. Бориспіль та 5 дільницях – в м. Бровари. «Президентські вибори в Україні пройшли згідно із стандартами та зобов’язаннями ОБСЄ та Ради Європи, а також національним законодавством України, правилами та процедурами, розробленими Центральною виборчою комісією України. Вибори можуть бути оцінені позитивно – як вільні та справедливі», – зазначив Генеральний секретар ГУАМ, Посол Валерій Чечелашвілі.

Зауваження, які є у групи спостерігачів ГУАМ, не можуть вплинути на результати голосування. За словами пана Чечелавшілі, найбільше проблем виникало з організаційною стороною виборів: не на усіх дільницях діяли однакові правила щодо реєстрації міжнародних спостерігачів, величезні черги на виборчих дільницях – українці мали по кілька годин чекати, щоб проголосувати. «Величезна кількість українців з самого ранку чекали на виборчих дільницях, щоб виконати свій громадянський обов’язок. На цих виборах можна було відчути дух українського громадянського патріотизму. Тепер у жодної людини не має виникнути сумнівів щодо легітимності нового Президента України. Вчора українці зробили для цього усе», – підкреслив Валерій Чечелашвілі.

Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ — регіональне об’єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio