Володимир Волков: кордони з Російською Федерацією мають бути закриті негайно

Київ, 06 червня 2014 року – Притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у злочинній бездіяльності, саботажі і прямій зраді, та негайне закриття кордонів з Росією – два першочергові завдання новообраного Президента України. На цьому наголосив Голова Громадського штабу Національної Гвардії України Володимир Волков під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Крім цього, Громадська рада Національної гвардії України закликає Петра Порошенка до введення надзвичайного стану і проведення повномасштабної військової операції для ефективної боротьби з терористами на сході України.

Пан Волков повідомив, що Громадський штаб Нацгвардії звернувся до Петра Порошенка з відкритим листом щодо врегулювання ситуації у східних регіонах України. «Нам потрібно створити антитерористичний штаб по подоланню терористичної загрози, яка виникла в Луганській та Донецькій областях. Президент має розглянути пропозиції Громадської ради Нацгвардії щодо повномасштабної військової операції», – зазначив Володимир Волков.

У відкритому листі до Президента України Громадський штаб Національної гвардії України для невідкладного розв’язання конфлікту виокремив сім пунктів:

  • Негайне закриття кордонів з Російською Федерацією.
  • Введення надзвичайного стану на території східних областей України.
  • Посилення Прикордонних військ України військовими частинами Збройних сил України.
  • Оприлюднення наказу Національній гвардії України про взяття під оборону кордону України.
  • Проведення в місцях скупчення терористів повноцінної та ефективної військової операції з використанням Збройних сил України, Національної Гвардії України і народного ополчення.
  • Притягнення до відповідальності за законами військового часу посадових осіб, винних у злочинній бездіяльності, саботажі і прямій зраді України.
  • Звернення до Ради безпеки ООН з проханням прийняти резолюцію, якою визнати Російську Федерацію країною, що веде проти України неоголошену війну терористичними методами.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio