Огляд українських ЗМІ за 18 червня 2014

Озброєні представники так званої Донецької народної республіки викрали голови міської парторганізації «Батьківщини». Сергія Борозенцева відвезли в невідомому напрямку.
comments.ua
Верховна Рада України призначила на 26 жовтня в 10 містах України вибори міського голови і в 156 населених пунктах – вибори сільських, селищних голів. За відповідну постанову проголосувало більшість народних депутатів України на вечірньому пленарному засіданні у вівторок.
interfax.com.ua
Представники Народної ради підготували звернення до Президента України. У ньому висловили недовіру до роботи нової Запорізької обласної влади, а також висловили протест проти призначення Валерія Баранова на посаду голови облдержадміністрації. Губернатор у свою чергу заявив, що вже написав главі держави заяву про складання повноважень, і рішення залишається за новим президентом.
www.vv.com.ua
У Слідчому комітеті РФ заявили про порушення кримінальної справу стосовно голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повідомляє прес-служба відомства. Вони підозрюються в організації вбивства; застосування заборонених засобів і методів ведення війни; викрадення людини; перешкоджання законній діяльності журналіста, – йдеться в повідомленні.
vesti.ua
Група Льовочкіна – Фірташа розпочала інформаційну війну проти мера Харкова Геннадія Кернеса, для того щоб зменшити його шанси зайняти пост Голови ОДА Харківської області. Геннадій Кернес входить в зону впливу губернатора Дніпропетровської Ігоря Коломойського, з яким у Фірташа зараз конфлікт.
vesti.ua
Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський запропонував президенту України Петру Порошенко кандидатури своїх людей на посади губернаторів Запорізької, Полтавської, Сумської, Херсонської та Харківської області. Порошенко не хоче так посилювати Коломойського, але поки не знає, як тактовно відмовити олігарху.
politrada.com
Народний депутат України Мустафа Джемілєв і голова Дніпропетровської облдержадміністрації олігарх Ігор Коломойський підписали меморандум про взаємодопомогу кримських татар і донеччан у боротьбі за мир в Україні.
cit.ua
Губернатор Вінницької області Анатолій Олійник розпорядився до початку опалювального сезону перевести всі найбільш енергоємні соціальні об’єкти на альтернативне газу паливо.
feedproxy.google.com
У терористичної організації “Донецька народна республіка” відкидають мирний план президента України Петра Порошенка.
www.unian.net
Україна в односторонньому порядку припинить вогонь на Сході країни, щоб дати можливість збройним формуванням роззброїтися, а російським найманцям залишити країну. Про це заявив президент України Петро Порошенко.
nbnews.com.ua
У Слов’янську бойовики замінували всі під’їзди до Слов’янської ТЕС. За словами спікера РНБО Чепового, бойовики «планують зупинити всі технологічні процеси на ТЕС і від’єднати її від Єдиної енергосистеми України».
www.unian.net
Виїхавши до Києва луганські активісти – представники Громадської Ради Народної Довіри Луганщини на чолі з Григорієм Прігеба і Костянтином Ільченко 17 червня пікетували Верховну Раду з вимогою ввести військовий стан в Луганській і Донецькій областях.
politika.lg.ua
У Міненерго схиляються до того, що вибух газопроводу в Полтавській області пригода є цілеспрямованою диверсією з метою дискредитації ГТС України.
delo.ua
Профспілка гірників пропонує Президенту Петру Порошенко відмовитися від російського газу на користь вугілля з Донбасу.
donetsk.comments.ua
У парламенті зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання.
www.unian.net