Огляд українських ЗМІ за 26 червня 2014

Сьогодні президент України Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради проект змін до Конституції України. Про це глава держави заявив напередодні в ході зустрічі з представниками місцевих органів влади. Після внесення він буде поданий на розгляд Венеціанської комісії. Ліквідація ОДА, поява виконкомів, податки на місця і гарантії для парламентської опозиції – такі нововведення запропонував внести в основний закон президент.
www.segodnya.ua
Президент України Петро Порошенко призначив губернатором Луганської області Володимира Пристюка. Про це у своєму Facebook написав народний депутат Олег Ляшко.
v-variant.lg.ua
Уряд України розробляє програму з впровадження енергоефективних технологій та використання альтернативних видів палива, заявив віце-прем’єр Володимир Гройсман.На зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів держвлади “День діалогу” в Києві в середу він підкреслив, що уряд розробляє рішення, які дозволять “максимально швидко впровадити ефективні технології, а також мотивації для альтернативних видів палива “, що дозволить країні стати незалежною в енергетичному плані.
interfax.com.ua
Кабмін України прийняв рішення про інженерно-технічному облаштуванні державного кордону з Росією, повідомив міністр Кабміну Остап Семерак. “На сьогоднішньому засіданні уряд прийняв рішення про інженерно-технічному облаштуванні державного кордону”, – сказав він на прес-конференції в середу в Києві.
vesti.ua
Бізнесмен Дмитро Фірташ фінансує новий проект «Партія розвитку України» Сергія Льовочкіна через те, що «не хоче повторити в США долю Лазаренка».
www.unian.net
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов спростовує інформацію про те, що запрошував екс-главу Адміністрації президента Віктора Медведчука та народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича для посередництва у переговорах з врегулювання ситуації на сході України.
www.unian.net
Президенту заради збереження партнерських відносин з коаліцією слід було б погоджувати з парламентською більшістю рішення щодо зміни губернаторів “, – говорить Народний депутат Юрій Сиротюк (” Свобода “).
compromat.ua
У Криму планується залучення експертів і політологів до роботи органів законодавчої та виконавчої влади, заявив виконуючий обов’язки Глави Криму Сергій Аксьонов.
news.allcrimea.net
У Криму планується розробка законопроекту про створення на півострові особливої економічної зони, повідомив голова постійної комісії Державної Ради Криму з бюджетної, економічної та інвестиційної політики Віталій Нахлупін.
news.allcrimea.net
Союз “ЛНР” і “ДНР” очолив оголошений в розшук Олег Царьов.
www.unian.net
Глава запорізької обласної державної адміністрації Валерій Баранов спростовує звинувачення в тиску на депутатів обласної ради, який озвучив депутат Верховної Ради від Партії регіонів Сергій Кальцев.
zp.comments.ua
Заступник голови Луганської обласної ради Володимир Пристюк спростував своє призначення на посаду губернатора Луганської області.
cxid.info
Терористи так званої “Луганської народної республіки” подякували лідера російської Комуністичної партії Геннадія Зюганова за “гуманітарну допомогу і фінансову підтримку”.
www.unian.net
Нацбанк розіслав по банківській системі список найбільш небезпечних і найбільш безпечних районів і міст на Донбасі. Мета – проінформувати фінансистів, куди не варто відправляти інкасаторські машини з готівкою.
business.vesti.ua
Бойовий командир ополчення Ігор Стрєлков назвав умови, за яких на Донбасі можливо продовження перемир’я. ДНР вимагає відводу українських військ на 10 кілометрів від гарнізонів повстанців, а також припинення польотів і артобстрілів.
vesti.ua
За даними соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 11 червня 2014 року, близько 80% громадян готові проголосувати на референдумі за Україну як унітарну державу за умови проведення децентралізації влади.
www.unian.net
Створити Приазовську область з центром у Маріуполі пропонує народний депутат від «УДАРу» Єгор Фірсов. Про це він сказав в ході зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу Маріуполя.
politrada.com