У Коростені запрацював Коптер Клуб для місцевих дітей та дітей-переселенців – організатори

WATCH IN ENGLISH

Вчора у Коростені відкрили «Коптер Клуб Коростень» для дітей-переселенців та місцевих коростенців. У клубі діти вчаться збирати безпілотники та запускати їх в небо. «Ми змогли отримати фінансування від уряду Латвії. Ми змогли підключити міську владу Коростеня. Тепер хлопці мають свій дім. Це креативний простір для всієї громади. Але найактивніші – підлітки, їм цікаві нові технології такі як коптери»,  – розповіла Лариса Артюгіна, голова ГО «Новий Донбас», під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

У клубі влаштовують перегони на коптерах. Цей вид спорту досить популярний у світі, але здебільшого серед дорослих. Юніорська команда, яку створили у клубі – перша в Європі. Головна мета клубу – надати дітям сучасну освіта та допомогти переселенцям адаптуватися на новому місці. «Діти мають навчатися у сучасних умов і отримувати ті знання, які їм будуть потрібні завтра, а не вчора. Ми збираємо, налаштовуємо безпілотники. У нас не тільки коптери для перегонів, але й знімальні, для пошукових робіт. Ми даємо можливість знайти себе у різних напрямках: спорт, операторська робота для кіно, журналістських робіт тощо», – розповів Іван Норожнов, керівник «Коптер Клуб Коростень», переселенець, учасник АТО.

Такі інтерактивні клуби допомагають дітям-переселенцям «перемішатися» з приймаючою громадою. «Перший час я не знав, як мені жити далі. Головне, що я знайшов у клубі – це мої нові друзі, з якими я тепер проводжу час. У клубі я зрозумів, що цей коптер летить завдяки мені, якщо я зроблю щось не так, він впаде, а якщо все правильно – то він сяде. Це не коптер летить, це я лечу разом з ним», – розповів Ерік Василенко, переселенець з Донбасу, член Коптер клубу. До розвитку клубу долучилися місцеві активісти, бізнесмени та пілоти коптерів. «Перші коптери Іван купив за свої гроші. Наступні нам присилали українські пілоти», – розповів Влад Грабун, переселенець з Криму, член Коптер клубу.