Огляд українських ЗМІ за 8 липня 2014

Президент України Петро Порошенко запропонував у Святогорську провести наступний раунд переговорів щодо ситуації на Донбасі. Про це сьогодні, 8 липня, в ході прес-конференції повідомив мер Донецька Олександр Лук’янченко. «З боку президента були пропозиції провести наступний раунд переговорів у Святогорську, за участю Росії, представників ОБСЄ, керівників ДНР і ЛНР», – зазначив Лук’янченко.
zadonbass.org
Тимчасова слідча комісія ВР України завершила перевірку подій, які відбувалися з 18 по 20 лютого 2014 на Майдані в Києві. Її текст розмістив на своєму офіційному сайті голова комісії Геннадій Москаль. Висновки невтішні: більшість доказів – як то кулі, журнали видачі і здачі зброї, і саму зброю – знищено. Багато епізоди розстрілу як мирних громадян, так і співробітників міліції довести практично неможливо.
www.oblrada.kharkov.ua
Конфіскувати активи прихильників сепаратизму і спонсорів тероризму в спеціальне ВАТ, акціонерами якого стануть учасники АТО і родичі загиблих, пропонує голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський. “Держава сьогодні просто зобов’язане провести конфіскацію майна, заводів, акцій прихильників сепаратизму. Всіх тих, хто фінансував і продовжує фінансувати терор в країні”, – цитує губернатора його заступник Борис Філатов на своїй сторінці у Фейсбуці.
interfax.com.ua
Міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров подав заяву про дострокове складення повноважень депутата Держради республіки. Даний факт Єгоров озвучив на засіданні постійної комісії парламенту з промислової політики, транспорту, зв’язку і паливно-енергетичного комплексу. Єгоров зазначив, що має намір відмовитися від мандата ще до закінчення терміну повноважень нинішнього скликання Держради. На його думку, ефективність роботи міністерства залежить не від кількості чиновників, а від їхнього професіоналізму і самовіддачі.
crimea.comments.ua
У Збройних сил України та Національної гвардії є затверджений президентом Петром Порошенко план звільнення Донецька та Луганська від ополченцев.Об це в ефірі 5 каналу повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль. “Порошенко затвердив плани визволення Луганська і Донецька”, – сказав Коваль. Крім того, за його словами, глава держави підтримав план очищення всього Донбасу від ополченців.
comments.ua
У Криму на магазині олігарха Юрія Косюка, нещодавно призначеного в адміністрацію президента Петра Порошенка куратором силового блоку, розгорнув плакат «Кримчани з Росією».
politikan.com.ua
На думку політолога Гюнтера Шольца, нинішній Президент України, в кінцевому підсумку, буде змушений поступитися своїм місцем олігарху Ігорю Коломойському.
politrada.com
Глава СБУ Наливайченко заявив, що серйозного впливу олігарха Ріната Ахметова на Донбасі
www.unian.net
Самопризначений «керівник» Ради Міністрів Криму Сергій Аксьонов очолив виборчий список «Єдиної Росії» на виборах до кримського парламенту. Крім нього в першу десятку списку увійшли самопроголошений спікер кримського парламенту Володимир Константинов, головний опонент Рефата Чубарова на останніх виборах глави Меджлісу Ремзі Ільясов, Сергій Цеков, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Лариса Георгіаді, Володимир Бобков, Оксана Сергієнко та Євгена Добриня.
www.segodnya.ua
Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації і власник групи «Приват» Ігор Коломойський оголосив про те, що встановлює винагороду за піймання лідера самопроголошеної Луганській народної республіки Валерія Болотова в розмірі 500 тисяч доларів.
www.ostro.org
Найближчим часом охорона морського кордону в Запорізькій області буде посилена за рахунок кораблів, що базуються в Маріуполі (Донецька область). Про це повідомляв губернатор Запорізької області Валерій Баранов. Окрім посилення охорони берегової лінії в Бердянському районі встановлюються три додаткових блок-поста на території регіону.
www.segodnya.ua
У Полтавській області активісти вимагали від губернатора Віктора Бугайчука надати полтавським військовим засоби індивідуального захисту.
vpoltave.pl.ua
Кордон України та Росії повністю знаходиться під контролем українських військовослужбовців ЗСУ та Держприкордонслужби, про це сказав заступник секретаря РНБО Михайло Коваль.
vesti.ua
Бойовики на сході України звинуватили свого ватажка Ігоря Гиркин на прізвисько «Стрілець» у зраді і привласненні грошей, які надійшли з Росії для них як «заохочення», і надали йому дві доби на повернення коштів.
www.unian.net
Бійці самопроголошеної ЛНР змусили всіх співробітників Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОТ) залишити приміщення і територію компанії, припинивши з 4 липня її мовлення.
www.ostro.org