Огляд українських ЗМІ за 31 липня 2014

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Аслан Омер Киримли очолив Департамент у справах Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, створений при Секретаріаті Кабінету міністрів України. Про це він розповів інформагентству QHA. “З 1 липня 2014 я дійсно призначений директором департаменту. Робота департаменту полягатиме в експертно-аналітичної діяльності. Основною діяльністю даної організації є організаційна, інформаційна та експертно-аналітична діяльність. Там буде координація роботи органів виконавчої влади”, – пояснив Аслан Омер Киримли .
qha.com.ua

Після проведення виборів депутатів представницьких органів міських округів, міських і сільських поселень першого скликання, призначених на 14 вересня 2014 року, голови муніципальних утворень будуть обрані депутатами шляхом таємного голосування. Відповідні зміни до закону «Про структуру і найменуванні органів місцевого самоврядування в Республіці Крим, чисельності, терміни повноважень і дати проведення виборів депутатів представницьких органів муніципальних утворень першого скликання в Республіці Крим» внесено сьогодні в ході позачергової сесії т.зв. Державної ради Криму.
news.allcrimea.net

Французька компанія EDF Trading відмовилася від російського термального вугілля компанії ВАТ Вугільна компанія Зарічна, що входить до п’ятірки найбільших російських експортерів вугілля. Одна або кілька партій панамакс не були прийняті французами, імовірно через вводяться проти Росії санкцій.
www.epravda.com.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що дострокові вибори до Верховної Ради України – це вже реальність. Депутатам анонсували дострокові вибори.
www.unian.net

Верховна Рада не підтримала відставку прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.
www.unian.net

Регіональна влада в Донецькій області робить все можливе, щоб зберегти промисловість області в ході антитерористичної операції, заявляє голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута. Він також повідомив, що постійно веде переговори з керівництвом АТО і переконує, що вся інфраструктура регіону повинна бути максимально захищена при проведенні військових операцій.
interfax.com.ua

Губернатор Донецької області Сергій Тарута прокоментував підписання травневого меморандуму між міськрадою Маріуполя меткомбінатами і ДНР: «Я б не підписував, але в тій ситуації потрібно було балансувати».
zadonbass.org

Голова Луганської обласної Ради Валерій Голенко наполягає: у держбюджеті України мають бути передбачені кошти на відновлення інфраструктури Луганщини.
www.oblrada.lg.ua

Голова Луганської обласної ради Валерій Голенко заявив про свою непричетність до проведення “референдуму” й невизнання “республіки”.
www.ostro.org

Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулася в Мінфін з питань казначейського обслуговування бюджетів всіх рівнів області.
www.pohlyad.com

Прокуратура Запорізької області звернулася до суду з вимогою заборонити діяльність громадської організації «Антикорупційне рух« Правий сектор Запоріжжя ».
www.pohlyad.com

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння військового збору c олігархів) »від« Свободи »зареєстрований у парламенті. Вводити збір на фінансування Збройних сил треба з олігархів, а не з усіх українців. Про це заявив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
www.unian.net

Майже 100 жителів Луганщини скористалися гуманітарних коридором. Про це повідомили в прес-службі Луганської ОДА. «Коридор працює вже другий день, – розповіла в.о. голови Луганської ОДА Ірина Верігіна. – Було заплановано, що він буде працювати з 10:00 до 16:00. Але терористи не дають нам можливості вчасно починати вивозити людей: і вчора, і сьогодні коридор заробив лише з 14:00 ». За словами Верігіної, до 14.00 до цього часу терористи проплачені Росією не припиняли вогонь. Тільки після 14:00 припинився обстріл, і мирні жителі змогли виїхати з Луганська, не піддаючи своє життя небезпеці.
rakurs.pl.ua