Огляд українських ЗМІ за 4 вересня 2014

Сумська обласна державна адміністрація будує захисний рів на кордоні з Росією. Про це на прес-конференції 3 вересня заявив голова обладміністрації Володимир Шульга, передає Українська правда. “Сумська область першою почала рити рів. На сьогодні прорито близько 60 км рову шириною 4 м і глибиною 2 м”, – заявив він. Шульга зазначив, що таким способом блокуються рівні ділянки для безперешкодного проникнення техніки.
www.from-ua.com

Члени незаконних збройних формувань оголосили націоналізацію нерухомості жителів Луганської області, що покинули зону АТО. Як повідомив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, лідери терористів оголосили про початок з 11 вересня «націоналізації нерухомості майна жителів міста, які виїхали за межі Луганської області». Виявляти покинуті квартири і приватні будинки будуть спеціальні групи шляхом особистого обходу.
all.kharkov.ua

Кабмін прийняв рішення скоротити чиновників Про це повідомляє ТСН з посиланням на міністра Кабміну Остапа Семерака. “Скоротивши на 20 відсотків кількість центральних органів виконавчої влади, автоматично буде скорочений 51 відсоток контролюючих функцій, які мали ці центральні органи влади. Водночас деякі органи створюються, зокрема Державне агентство України з питань відновлення Донбасу”, – цитує Семерака пресс- служба Кабміну. Міністр уточнив, що різні органи влади виконували близько тисячі контрольних функцій, тому своїм рішенням Кабмін скоротив їх на 34%.
www.unian.net

В Новоазовську призначили “нового” голову райдержадміністрації – представника “ДНР”. Про це повідомив голова Новоазовської адміністрації Олег Сидоренко. За його словами, вчора йому довелося піти у відпустку. Його кабінет, а також пост прихильники “ДНР” передали іншій людині. Кому саме – Сидоренко не знає. Навчальний процес в Новоазовську так і не стартував. Раніше передбачалося, що діти підуть в школи з 10 вересня, але тепер і ця дата під питанням.
www.unian.net

З чуток, після виходу глави Івано-Франківської ОДА Андрія Троценка з лікарняного, його посаду займе депутат Івано-Франківської міськради Олег Гончарук.
www.blitz.if.ua

В окупованому Криму задумалися про націоналізацію майна губернатора Донецької області Сергія Тарути.
vesti.ua

Глава Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута заявляє про те, що регіональна влада утримує контроль над 70% територій області.
www.segodnya.ua

Глава Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута вважає, що необхідно ввести воєнний стан і скасувати вибори до ВР.
www.pravda.com.ua

У визволених районах Луганської області візьмуть переселенців із зони, де ведуться активні бойові дії, і розселять їх в лікарні, школи і профілакторії. Про це повідомили в прес-службі Луганської облдержадміністрації.
cxid.info

В “ДНР” готові до припинення вогню, але тільки в тому випадку, якщо на аналогічний крок підуть всі збройні формування України. Про це заявив так званий “прем’єр-міністр” самопроголошеної “Донецької народної республіки” (“ДНР”) Олександр Захарченко.
www.unian.net

З 3 вересня Запорізька державна телерадіокомпанія «Запоріжжя» працює без генерального директора. Олександру Коваленко, який очолював ЗОДТРК не продовжили контракт.
zp.comments.ua

Бойовики терористичних організацій Донбасу почали підготовку до створення спеціальних фільтраційних таборів для чоловіків, які виїхали із зони АТО як біженці.
uapress.info

У ніч на 4 вересня Луганськ перейшов під повний контроль бойовиків. Сили АТО покинули Луганськ.
www.unian.net

На черговій сесії Дніпропетровської міської ради у середу військовий комісар Ленінського району запросив мера міста Івана Куліченка з’явитися до військкомату. Також на сесії один з лідерів «Правого сектора» Андрій Денисенко виступив з пропозицією, щоб з 15 членів міськвиконкому 13 були представниками громадськості. Мер пообіцяв розглянути це питання на наступній сесії.
rian.com.ua

Губернатор Донецької області Сергій Тарута звинуватив міністрів від ВО “Свобода” в корупції.
politrada.com