Огляд українських ЗМІ за 16 вересня 2014

Президент Петро Порошенко має намір запропонувати Верховній Раді звільнити від відповідальності людей, які вчинили кримінальні або адміністративні злочину на території Луганської або Донецької областей починаючи з 22 лютого. Про це йдеться в проекті закону “Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей”, який є в розпорядженні “Української правди”. Згідно з документом, від відповідальності будуть звільнені учасники збройних формувань, члени самопроголошених органів в Донецькій і Луганській областях, а також люди, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.
www.unian.net

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади тимчасово виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна. Про це йдеться в указі глави держави N727 / 2014. “Звільнити Верігіна Ірину Костянтинівну від тимчасового виконання обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації”, – йдеться в документі.
politrada.com

Так зв. “Рада міністрів” Республіки Крим піде у відставку 9 жовтня. Таку інформацію сьогодні на апаратній нараді озвучив так зв. “і. о. глави Криму” Сергій Аксьонов. «З 9 жовтня пройдуть певні процесуальні дії в частині відставки уряду і форматування нового складу Ради міністрів», – зазначив Аксьонов. Він додав, що особисто поспілкується з кожним з членів уряду. «Думаю, що у нас повністю весь формат роботи збережеться в такому ж режимі», – сказав Аксьонов.
crimea.comments.ua

Вчора вночі, 15 вересня, в Мелітополі (Запорізька область) стріляли в будинок нардепа Євгена Балицького, передають «Місцеві вести». Як повідомив сам Євген Балицький, в будинок справили 4 постріли. «Сьогодні вночі стріляли в будинок моїх батьків. Було вироблено 4 постріли з рушниці, вибито вікно. Ми написали заяву в міськвідділ міліції », – заявив нардеп. Правоохоронці повідомляють, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 296 КК України (хуліганство). Сам нардеп пов’язує те, що відбувається з рішенням балотуватися по 80-му округу на майбутніх парламентських виборах.
zp.comments.ua

Так зв. “влади” терористичного угруповання “Донецька народна республіка” не вважають актуальним для себе проект запропонованого президентом України Петром Порошенко закону про особливий статус окремих районів Донбасу. “Це законопроект для України. Для” Донецької народної республіки “закони створює наш власний парламент”, – заявив тзв. “перший віце-прем’єр ДНР” Андрій Пургин. “Можливо, це буде точка дотику для майбутніх переговорів, але не більше того”, – додав він.
www.unian.net

Виборча комісія тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим затвердила офіційні результати “виборів” депутатів так званого Держради, повідомляє сайт виборчкому. Таким чином, в результаті незаконних «виборів» обрані 75 депутатів, 50 депутатів по республіканському виборчому округу і 25 депутатів по одномандатному виборчому округу.
www.unian.net

Терористи міста Стаханова на Луганщині оголосили про вихід із самопроголошеної “ЛНР”. Місто тепер нікому не підпорядковується. Нове утворення, представлене на зборах підприємців, відтепер називатиметься “Козацтво народної гвардії Стаханова”. Поповнення бюджету бойовики планують робити за рахунок підприємців.
www.unian.net

Бізнес-лідери України, ЄС, США та РФ запропонували 10 кроків для вирішення конфлікту в Донбасі. Україну представляли глава Horizon Capital Наталія Яресько, глава Донецької ОДА Сергій Тарута, власник EastOne Group Віктор Пінчук та голова KM Core Євген Уткін.
www.segodnya.ua

Людина олігарха Ігоря Коломойського замгубернатора Дніпровської області Борис Філатов поміняв риторику. У своїй заяві він закликав людей дозволити владі врегулювати конфлікт мирно. Припускають, що Коломойський отримає значну вигоду від прийняття закону про «особливий статус» Донецької та Луганської області.
zadonbass.org

Президент України Петро Порошенко нагородив заступників голів Дніпропетровської ОДА Бориса Філатова та Геннадія Корбана орденами.
www.DNEPR.com

Виборча комісія так званої республіки Крим затвердила результати виборів депутатів Держради. В Державна рада республіки обрано 75 депутатів. Кримське регіональне відділення «Єдиної Росії» отримало 70 мандатів.
investigator.org.ua

Явка виборців у Донбасі в день голосування на позачергових виборах до Верховної Ради буде в межах 40%, а в цілому по Україні – близько 60%. Таку думку висловила заступник голови правління Комітету виборців України, головний директор програм КВУ Наталія Линник.
www.unian.net

Новопризначений губернатор Івано-Франківської області Олег Гончарук повідомив, що до завершення виборчої кампанії не проводитиме значних кадрових ротацій в ОДА.
pravda.if.ua

Сьогодні, 15 вересня, на прес-конференції в мерії запорізький мер Олександр Сін знову спростував інформацію про те, що він нібито збирається здати місто, в разі виникнення військової ситуації.
www.pravda.com.ua

Верховна Рада проголосувала законопроекти про особливий статус Луганській і Донецькій області та про амністію. Відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори відбудуться 7 грудня 2014 року.
www.pravda.com.ua