Кожна війна є поштовхом для створення нового пласту літератури – Максим Музика

31 серпня відкриється щорічна книжкова виставка до Дня Знань «Читай.UA» в Українському домі. «Під час виставки презентують нові книжки, будуть вручати дипломи лауреатам Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва  та Премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності», – розповів начальник Управління видавничої справи та преси Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олексій Кононенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Триватиме виставка до 3 вересня.

Один  із авторів – Максим Музика, ветеран АТО та офіцер спецназу, – прочитає власну лекцію про літературу під час війни. «Кожна війна є поштовхом для створення нового пласту літератури. Коли людина проходить через такі іспити, вона трошки інакше розкривається. У країні з’являються нові письменники», – пояснив Максим.

Головним завданням виставки є поширення україномовної літератури та підтримка українських видань. «Українська мова стала силою одного консолідуючого напрямку. Сильна країна народжується тоді, коли народжуються нові поети, нові герої і коли ми пишемо свою історію», – заначив директор ДП «Український дім» Юрій Стельмащук.