За минулий тиждень державні підприємства передали МОУ 126 одиниць озброєння та близько 10 одиниць військової техніки – речник Міноборони

WATCH IN ENGLISH

За минулий тиждень державні підприємства передали Міністерству оборони України 126 одиниць озброєння та близько 10 одиниць військової техніки та апаратури. Серед них – нові 82- та 120-мм міномети, 30-мм автоматичні гармати, протитанкові ракетні комплекси та автомобільна техніка. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України підполковник Олексій Чернобай.

За словами речника Міноборони, також на озброєння прийняли два малі броньовані артилерійські катери типу «Гюрза-М», які успішно пройшли державні випробування. «Озброєння катера складають два дистанційно керованих морських бойових модулі «Катран-М», які включають 30-мм автоматичні гармати, 30-мм автоматичні гранатомети і 7,62-мм кулемети, а також протитанкові керовані ракети «Бар’єр» з лазерною системою наведення. Також катери оснащені оптико-електронною системою управління вогнем і мають комплект переносного зенітно-ракетного комплексу. Катери типу «Гюрза-М» малопомітні для радіолокаційних та інфрачервоних засобів», – розповів підполковник Чернобай.