Олександр Мотузяник: Українські спецслужби затримали російського найманця – члена бандформування «ЛНР»

WATCH IN ENGLISH

Київ, 8 липня 2015 року – Українські спецслужби затримали російського найманця з Ханти-Мансійського автономного округу, який воював на боці бандформування «ЛНР». Про це заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. «Через судимість за тяжкий злочин, скоєний у Росії, затриманий вирушив на схід України та продовжував діяльність спочатку у лавах бандформування «Прізрак», а згодом у банді Дрьомова – його група займалася розвідкою у місцях дислокації сил АТО у районі Золотого, Пермовайська та Попасної. Під час затримання у бойовика вилучили гранату РГД-5, 4 магазини з набоями до автомата АК-74 та рацію», – розповів полковник Мотузяник.

08-07

Бойові дії на сході України знову активізувалися: кількість ворожих обстрілів українських позицій зросла вдвічі. На Луганському напрямку обстановка залишається достатньо напруженою, але контрольованою. Вчора бойовики активізувалися на сході області – у районі Щастя та Cтаниці Луганської. Також кілька епізодів порушення режиму тиші зафіксовано на північ від Первомайська – у районі селища міського типу Донецький і селища Золоте.

На Донецькому напрямку не припиняються перестрілки та мінометні обстріли позицій сил АТО у районі селища Луганське. Також було відбито напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи. «З огляду на стратегічне значення Світлодарської агломерації та місцевої ТЕС противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні як з південного, так і зі східного напрямку», – пояснив Олександр Мотузяник. У районі Горлівки триває відносне затишшя – зафіксовано лише кілька незначних збройних провокацій і кілька мінометних обстрілів у районі селища міського типу Новгородське. Водночас, за оперативною інформацією, бойовики проводять ротацію задля посилення контингенту у районі Горлівської агломерації.

На захід від Донецька епіцентром бойових дій 7 липня була Мар’їнка, де перестрілки тривали цілий день. «У цілому ситуація у районі аеропорту залишається незмінною – стабільно неспокійною і контрольованою з боку сил АТО», – зауважив полковник Мотузяник.

На Маріупольському напрямку відбулися потужний мінометний і артилерійський обстріли українських позицій у районі Гранітного і Новогригорівки. Також противник здійснив ряд збройних провокацій від Павлополем з використанням великокаліберних мінометів і танків. У районі Широкиного фронт залишається стабільним.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – були поранені.

7 липня у межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників.