Речник Міноборони: Акція «Підтримай Українську армію» зібрала понад 152 мільйона гривень

WATCH IN ENGLISH

Київ, 19 грудня 2014 року – Станом на 19 грудня в рамках акції “Підтримай Українську армію” Збройні Сили України отримали в якості допомоги від громадян понад 152 мільйона гривень. «140 мільйонів гривень – це грошові перекази на матеріально-технічне, решта – на медичне забезпечення. 121 млн. грн. із цих коштів Міністерство оборони спрямувало на закупівлю речового майна. На сьогодні Збройні Сили України вже отримали близько 43 тисяч спальних мішків, понад 80 тисяч пар звичайних і 3 тисячі пар утеплених берців та близько 9 тисяч кулезахисних шоломів, придбаних за кошти благодійної допомоги», – пояснила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.

Сума благодійної допомоги на медичне забезпечення Збройних Сил України склала понад 12 мільйонів гривень. Крім того, громадські організації та волонтери передали військово-медичним підрозділам Збройних Сил лікарських засобів та медичного майна на суму понад 81 млн. грн..

На сьогодні статус учасника АТО наданий 3283 військовослужбовцям Збройних Сил України. «Міністерство оборони підготувало та передало на розгляд Міжвідомчої комісії Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО документи ще на 4574 військовослужбовця», – додава речник Міноборони.