Огляд українських ЗМІ за 5 вересня 2014

Правоохоронці примусово доставили в суд мера Полтави Олександра Мамая. Що знаходиться в залі суду, Олександр Мамай в 12:00 прибув в Ляльковий театр на зустріч з творчими колективами міста і був затриманий міліціонерами. Пізніше міліція доставила її до суду, де має бути розглянуто адміністративну справу про корупційні дії з боку мера міста.
www.from-ua.com

Жителі Маріуполя Донецької області вийшли на багатотисячний мітинг за єдність України. Люди почали збиратися на центральній площі міста 4 вересня у 17:30. Крім того, під час акції 20 добровольців, які протягом останніх днів тренувалися в батальйоні “Азов”, присягнули на вірність Україні. Бійці битимуться в новому батальйоні “Маріуполь”.
www.from-ua.com

Екс-губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк спростував інформацію про балотірованіі в ВР від «Радикальної партії».
pravda.if.ua

У разі здійснення плану з націоналізації майна олігарха Ігоря Коломойського на Кримському півострові, глава Дніпропетровської ОДА подасть на так званого главу кримського уряду Сергія Аксьонова в Гаазький трибунал.
news.allcrimea.net

Частина націоналізованого майна олігарха Ігоря Коломойського можуть повернути законним власникам, що довели право власності, заявив так званий глава Криму Сергій Аксьонов.
news.allcrimea.net

Прес-служба Вінницької облради опублікувала заяву, в якій називає чорним піаром всю негативну інформацію, яка зараз рясно з’являється в інтернеті щодо керівництва області, зокрема голови облради Сергія Свитка.
www.vinrada.gov.ua

В Луганській області російські війська розгорнули сучасну станцію радіолокації мобільного комплексу ППО. Про це заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
www.segodnya.ua

В Полтавському обласному контактному центрі очікують збільшення переселенців з Донбасу. За повідомленням директора центру Віталія бугайців, на території області знаходиться близько 10 тисяч переселенців із зони бойових дій.
vpoltave.pl.ua

Мер Енергодара Ігор Наумичев, якого депутати тимчасово відсторонили від виконання посадових обов’язків, звернувся до суду з клопотанням про скасування незаконного рішення. Засідання перенесли з 3 на 18 вересня. Про виниклої ситуації Ігор Наумичев доповів губернатору Валерію Баранову, який відправив у Енергодар комісію, щоб та розібралася у всьому на місці.
iz.com.ua

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін зазначив, що в Запоріжжі вже зареєстровано регіональним штабом 7411 чоловік, які виїхали з Донецької та Луганської областей. На об’єктах міста тимчасово розміщені 681 біженець. На сьогодні вирішено питання з переселенням людей з готелю цирку і гуртожитки металургійного коледжу, де було надано тимчасове житло.
www.vv.com.ua

Біженців виселили з готелю в Івано-Франківську і намагалися направити в Бурштин. Переселенці не згодні на переїзд.
www.blitz.if.ua

Мер Луганська Сергій Кравченко запропонував для вимушених переселенців створити центри допомоги у великих містах.
www.eastkorr.net

Колона у складі 120 одиниць бронетехніки направляється з боку РФ в напрямку Краснодона Луганської області, – повідомив прес-секретар інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
cripo.info

Депутат Верховної Ради Олександр Бригинець вважає, що Щастя – це ключове місто і якщо росіяни дійсно захочуть захопити Луганськ і залишити його у своєму підпорядкуванні, їм будь-яку ціну потрібно буде взяти Щастя.
job-sbu.org

У перебігу дня бойовики ведуть вогонь по місту Щастя Луганської області з установки “Град”.
www.unian.net

Влада на сьогодні надали тимчасове житло 251 тис. Переселенців. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Гройсман також зазначив, що частина людей, які отримали житло, треба буде переселити в місце, де вони зможуть перезимувати. Чиновник також додав, що уряд планує компенсувати переселенцям витрати на наймання житла.
dnepr.comments.ua

Представники Києва, “ЛНР” і “ДНР” підписали протокол про припинення вогню на Донбасі з 17.00 по Києву.
www.unian.net

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області співробітники СБУ затримали керівництво міської організації Комуністичної партії України за сепаратизм.
www.segodnya.ua

Народні депутати від фракції «Батьківщина» і «Свобода» ініціюють введення воєнного стану на сході.
www.segodnya.ua