РНБО: За минулу добу терористи та російські військові скоїли 20 провокацій

WATCH IN ENGLISH

Київ, 10 вересня 2014 року – «Протягом минулої доби зафіксовані неодноразові факти порушення росіянами умов перемир’я. Збройні сили РФ нарощують ударне угруповання на тимчасово окупованій території Криму. За минулу добу терористи та російські військові скоїли 20 провокацій та обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в районах населених пунктів Луганської області: Чорнухіне, Нижньобараниківка, Піски, Городище, Золоте, та Донецької області – Шуми, Верхньоторецьке, Староласпа, Гранітне, Жданівка, Авдіївка, Докучаєвськ, Тоненьке, Нижня Кринка та самого аеропорту Донецька‏. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували випадки порушення режиму припинення вогню на сході України, зокрема. в районі Луганська, Донецька та Маріуполя», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

map_1009

У Донецьку не припиняються бої за аеропорт. Під час учорашнього наступу на позиції підрозділів ЗС України у цьому районі російські найманці втратили 3 танки та 2 БТРи. Позиції українських підрозділів на території аеропорту в Донецьку були обстріляні із застосуванням установок «Град».

Терористи продовжують провокації – обстрілюють житлові масиви Донецька, імітуючи українську артилерію, яка веде вогонь у відповідь. Внаслідок потрапляння снарядів пошкоджені Донецька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат №22, два дев’ятиповерхових будинки і будинки приватного сектору. «Навколо блокпосту сил АТО в районі населеного пункту Слав’яносербськ підрозділи противника продовжують вчиняти провокаційні дії. Блокпост і надалі оточено з 3-х напрямків танками, бронемашинами та піхотою противника. Наразі бойових зіткнень між сторонами не було. Режим припинення вогню на цій ділянці зберігається. У районі Безіменного Новоазовського району фіксується скупчення техніки та живої сили противника, у тому числі засобів фронтової радіорозвідки», – додав Лисенко.

Від сьогодні на маріупольському напрямку Штаб АТО впроваджує особливий режим. Мета обмежень та заборон – сприяння заходам з оборони держави та протидії терористичній діяльності.

На територіях Новоазовського і Тельманівського районів Донецької області встановлено наступні режимні обмеження, зокрема:

– пересування колон автомобільної техніки з двох і більше одиниць;

– перебування осіб без документів, що посвідчують особу (для громадян України – паспорт громадянина з відміткою про реєстрацію);

– в’їзду, пересування осіб, які не проживають в зазначеному районі, або не підтвердили мету такого пересування;

– пересування транспортних засобів та осіб в період з 20:00 до 06:00;

– підходу, під’їзду без погодження з керівництвом до позицій, районів розташування сил АТО;

– обмеження швидкості руху транспортних засобів не більше ніж 40 кілометрів за годину;

– використання радіостанцій, засобів кіно-фото-відеозйомки, проведення такою зйомкою місцевості, військових об’єктів та об’єктів інфраструктури;

– масових зборів громадян (без погодження із військовим керівництвом);

– носіння зброї, боєприпасів, використання піротехнічних засобів.